FLOWave: Identifikace změny média
Po každém procesu dávkování se musí potrubí vypláchnout čisticí kapalinou. Kvůli tomu dochází ke zmetkovému produktu. Zjistěte, jak lze díky průtokoměru FLOWave zredukovat zmetky a zvýšit efektivitu Vašeho zařízení.
Výrobci potravina a nápojů většinou zpracovávají více produktů na jednom zařízení. V procesu dávkování dochází při každé změně média k produkci zmetků. FLOWave je průtokoměr vyvinutý společností Bürkert, který rychle identifikuje změnu média. Pro Vaše zařízení to znamená: Redukci zmetků a zvýšení efektivity. Díky menšímu množství produktu v odpadní vodě navíc ušetříte náklady na úpravu. Výrobci potravin, např. mléka, piva a limonád již úspěšně sází na FLOWave.
V dalším odstavci se dozvíte, proč FLOWave měří za hygienicky optimálních podmínek.
Efektivita rozhoduje – ať už zpracováváte mléko, pivo nebo limonádu: Za běžného provozu má Vaše zařízení produkovat co možná nejefektivněji.
FLOWave: Výzva
Hygienické měření průtoku s technologií SAW
Hygiena je při výrobě potravin a nápojů obzvlášť důležitá. Proto splňuje FLOWave vysoké hygienické požadavky. Díky inovativní technologii SAW pracuje průtokoměr bez senzorových prvků v měřicí trubce. Výhody absence dílů v měřicí trubce: žádné úniky, žádná nekompatibilita materiálů, žádná preventivní údržba, žádný pokles tlaku a snadné čištění.
Patentovaná technologie SAW společnosti Bürkert využívá k měření průtoku kapalin akustické povrchové vlny. Zkratka SAW představuje Surface Acoustic Waves. Tyto vlny se vyskytují v přírodě, například při seizmické aktivitě. Výhoda tohoto principu měření: Funguje bez senzorových prvků v měřicí trubce, které jsou v kontaktu s médiem.
FLOWave: 7 výhod, o kterých byste měli vědět
Koeficient hustoty: Rozhodující rozdíl
FLOWave kontinuálně zjišťuje koeficient hustoty. Jedná se o teplotně kompenzovanou hodnotu měření. Pokud se změní, FLOWave identifikuje: Protéká jiná kapalina. Například když se na konci procesu dávkování mléko změní na vodu. Toto rychlé a přesné měření redukuje zmetky a zvýší efektivitu Vašeho zařízení.
Například se rozliší dva druhy limonády s různým obsahem cukru: Limonáda s větším obsahem cukru má koeficient hustoty 1,025. U limonády s trochu nižším obsahem cukru je koeficient hustoty 1,002. Čím vyšší je obsah cukru v kapalině, tím vyšší je koeficient hustoty.

Koeficient hustoty v praxi
teče ekonomicky: Potrubím DN50 proteče 100 litrů kapaliny za minutu. U běžných zařízení je změna média časově řízená. Z důvodu tolerance se ventil k odtoku zavře o 15 sekund dřív. Při 5 změnách média za den skončí asi 125 litrů Vašeho produktu v odpadu. FLOWave identifikuje změnu média rychleji, pošle hlášení ventilu, ten sepne o 10 sekund dříve a chrání tak Vaše zdroje a Váš obrat.
Zjistěte v našem letáku víc o tom, jak můžete změnu média identifikovat rychleji a přesněji a maximalizovat tak svůj zisk.
Stáhnout leták s příkladem výpočtu.
SAW – průtokoměr FLOWave
- Bez jakýchkoli částí v měřicí trubce
- Odpovídá hygienickým požadavkům, možnost CIP-/SIP
- Ideální pro kapaliny s malou nebo žádnou vodivostí
- Digitální komunikace, parametrizování přes Bürkert Communicator, displej a Wi-Fi
- Kompaktní, nízká hmotnost a nízká spotřeba energie