Extruze potravin
Optimální zajištění kvality produktu s modulární platformou pro regulaci procesu

Vaše výhody:
- Umístění v blízkosti extrudéru
- Vysoká bezpečnost provozu
- Dlouhá životnost
- Snadná údržba, modulární uspořádání
Extruze je podstatou celé řady výrobních procesů potravin a krmiv. Extrudéry hnětou, mísí, vaří a porcují například cereálie, cornflakes a těstoviny, tvarované proteiny, vitaminizovanou rýži nebo krmivo pro domácí zvířata. Vedle vypracované technologie a fundovaných znalostí procesu je teplota centrální účinnou veličinou.
Požadavky
Aby produkty zůstávaly ohledně kvality, konzistence a chuti beze změny, je nutné přesné a reprodukovatelné vedení teploty. Tak se musí například proces vaření vždy uskutečnit úplně přesně. Většinou se přepíná mezi více recepty produktu, takže temperování procesu by mělo kromě toho být pružně nastavitelné a spolehlivě automatizované. V neposlední řadě jsou v celkovém procesu zásadním cílem vysoká bezpečnost provozu a produktu a také energetická efektivita. Robustní technika ventilů v modulární platformě pro regulaci procesu těmto požadavkům vyhovuje

Kontrolované temperování na příkladu extrudéru