Bürkert - Close to you
bürkert
We make ideas flow.

MFM a MFC pro všechny běžné protokoly průmyslového Ethernetu

Přesné měření a regulace plynů pro řadu různých aplikací.
Společnost Bürkert představuje novou generaci velmi přesných hmotnostních průtokoměrů (MFM) a regulátorů (MFC) pro plyny. Tato zařízení jsou vybavena integrovaným přepínačem průmyslového Ethernetu a podporují všechny jeho standardní protokoly. Tyto regulátory a měřiče lze proto velmi flexibilně integrovat do stávajících systémů. Obě verze (Typy 8741 a 8745) pokrývají široký rozsah měření a regulace. Používají se pro nízké i vysoké tlaky, i pro nízké a vysoké
průtokové rychlosti.

Typickými oblastmi pro použití hmotnostních průtokoměrů a regulátorů je zpracování kovů, skla nebo keramiky, povrchová úprava nebo výroba pěn v potravinářském a plastikářském průmyslu. MFC a MFM se používají také ve fermentorech a systémech úpravy vody. Abychom drželi krok se sílícím tržním trendem posilování automatizace i na úrovni zařízení v provozech, implementovali jsme do našich hmotnostních průtokoměrů a regulátorů všechny běžné protokoly průmyslového Ethernetu. Uživatelé si mohou vybrat mezi protokoly PROFINET, EtherNet /IP, EtherCAT a Modbus TCP. To zejména umožňuje výrobcům OEM řešit jediným produktem požadavky zákazníků s různými řídicími systémy. Zvláštní pozornost byla věnována zajištění nekomplikovaného uvádění do provozu pomocí příslušných souborů popisu daného zařízení. Bezplatný softwarový komunikační nástroj Bürkert Communicator zjednodušuje přístup k zařízení, jeho diagnostiku i parametrizaci, díky čemuž jsou zařízení společnosti Bürkert mimořádně uživatelsky přívětivá.

Široká nabídka aplikací

Průtokoměry a regulátory Typu 8741 jsou určeny pro jmenovité průtoky do 150 lN/min (vztaženo k N2), zatímco Typ 8745 si poradí i s průtokem až 2500 lN/min (vztaženo k N2). Díky širokému měřicímu rozsahu mohou být často v rámci jedné aplikace používány stejné modely MFC či MFM v různých lokalitách, čímž se zredukoje rozsah aplikovaných modelů. V regulátorech hmotnostního průtoku jsou použity přímo působící proporcionální ventily. U Typu 8745 lze také pro vysokotlaké aplikace až do 22 barů použít motorické ventily Typu 3280 nebo 3285. U aplikací s vysokými průtoky je možné nasadit ventil o světlosti až DN20, a to dokonce i při nízkých diferenčních tlacích, které se vyskytují např. v systémech řízení hořáku. Všechny modely MFC a MFM jsou také k dispozici s schválením UL. Pro Typy 8741 a 8745 budou kromě průmyslových ethernetových rozhraní brzy k dispozici také standardní signálová rozhraní, čímž se dále rozšíří jejich aplikační spektrum.

Přesná regulace

Senzory používané u obou typů zajišťují vysoký stupeň přesnosti měření a vynikající opakovatelnost. Vzhledem k tomu, že senzory hmotnostních průtokoměrů a regulátory provádějí měření přímo v toku plynu, mají extrémně krátkou dobu odezvy, což jim umožňuje měřit i regulovat s vysokou přesností. Termální princip měření funguje nezávisle na kolísání tlaku i teploty. Senzory, proporcionální ventily a PI regulátory jsou osvědčenými produkty interního vývoje společnosti Bürkert a jsou navzájem naprosto kompatibilní.