Bürkert - Close to you
  • Plant
  • Logistic center
bürkert

Kalibrační a čisticí nástroj pro senzorové moduly

Pitnou vodu jako potravinářský produkt je nutné monitorovat s vysokou přesností, ať se jedná o oblast zásobování, nebo její využití v chemickém, farmaceutickém, potravinářském či nápojovém průmyslu.  Díky osvědčenému
analytickému systému Online Analysis System Type 8905 firmy Bürkert je možné sledovat všechny relevantní parametry.

Modulární systém nabízí prostor až pro šest senzorových kostek pro měření - kromě jiného - oxidačně-redukčního (či redox) potenciálu ORP, hodnoty pH, chloru, zákalu a vodivosti. V závislosti na kvalitě vody je nutné senzory v pravidelných intervalech čistit a odstraňovat z nich usazený vápenec, železo nebo organické materiály, a v případě potřeby provést jejich rekalibraci. Kromě stávajícího permanentně nainstalovaného automatického čisticího systému MZ20, který čistí všechny senzory současně v pevně daných cyklech, je nyní k dispozici i jeho mobilní verze – bateriově napájený ruční čisticí a kalibrační nástroj MZ15. Umožňuje jednoduché ruční čištění i případnou kalibraci jednotlivých senzorových kostek přímo v provozu, bez problémů, způsobených manipulací s reagenty. Uživatel tak může na drift a znečištění senzoru zareagovat rychle a podle skutečného stavu a nastavit si flexibilní cykly čištění nebo kalibrace podle např. specifických standardů kvality své společnosti nebo uživatele.

MZ15 má velmi nízkou hmotnost. V základní verzi umožňuje čištění, v rozšířené verzi čištění i rekalibraci. Pro snadnou manipulaci jsou nádržky s čisticí kapalinou, a v rozšířené verzi i nádržka s kalibračním roztokem, integrovány do přístroje. Systém je optimalizován tak, aby zaručoval nízkou spotřebu chemikálií. Potřebné čistící a kalibrační kapaliny stačí nalít do určených nádržek. Senzorové kostky s funkcí hot swap pro výměnu bez přerušení provozu je potom možné jednotlivě vyjmout z analytického systému a vložit do MZ15, který je očistí a v případě potřeby i znovu nakalibruje. Pak je možné kostky vložit opět do analytického systému Online Analysis System. Prostřednictvím standardního rozhraní přístrojové platformy EDIP společnosti Bürkert na bázi CANopen je možné MZ15 připojit k 7" dotykové obrazovce nebo k počítači s programem Bürkert Communicator. To umožní rychlou a jednoduchou kalibraci a usnadní dokumentační úkony.

My Comparison List